Medewerkers
Ik leer veel van mijn leerlingen.

Henri Boer, Docent VO

ALASCA

Al tien jaar ben ik verbonden aan Esprit Scholen. Ik begon als stagiair op het Cartesius Lyceum en kreeg na twee stages de kans om aan de slag te gaan als docent. Sinds kort ben ik overgestapt naar ALASCA, waar ik de enige docent maatschappijwetenschappen ben en krijg ik veel vrijheid om een programma neer te zetten.

Naast de vaklessen maatschappijwetenschappen verzorg ik ook vakoverstijgende modules. Deze modules ontwikkel ik samen met andere docenten en we geven samen les aan de klassen. Het voordeel van dit systeem is dat je snel veel collega's leert kennen en je kennis en kunde met elkaar kunt delen. Daarnaast begeleid ik mijn mentorleerlingen in hun examenjaar.

In mijn lessen bekijk en onderzoek ik de samenleving samen met de leerlingen. Dit proces aangaan met jongeren is echt heel leuk. Zij hebben vaak hele andere ideeën over hoe de wereld eruit zou moeten zien, wat er nu goed gaat of juist helemaal fout. Ik leer veel van mijn leerlingen.

Daarnaast vind ik het een uitdaging om leerlingen bewust te maken van hun eigen socialisatieproces en de bubbel waarin ze (kunnen) zitten. Soms gebruik ik bewust wat controversiële onderwerpen om leerlingen aan het denken te zetten. Op ALASCA bestaan veel vernieuwende ideeën over hoe je met het onderwijs bezig kunt zijn. Ik vind het leuk om deze ideeën te vertalen naar de (les)praktijk.