Medewerkers
Ik leer veel van mijn leerlingen.

Henri Boer, Docent VO

ALASCA

Mijn naam is Henri Boer en ik bent docent maatschappijwetenschappen op ALASCA. Ik werk al tien jaar bij Esprit Scholen en ben begonnen op het Cartesius Lyceum. Hier heb ik twee stages gelopen en daarna als docent gewerkt. Ik heb een mooie tijd gehad op het Cartesius en kreeg alle mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen.

Nu ben ik docent maatschappijwetenschappen en mentor van 5 havo leerlingen. Ik werk sinds vier maanden op ALASCA. Ik ben de enige docent maatschappijwetenschappen en krijg veel vrijheid om een programma neer te zetten. Naast de vaklessen maatschappijwetenschappen verzorg ik ook vakoverstijgende modules. Deze modules ontwikkel ik samen met andere docenten en we geven samen les aan de klassen. Het voordeel van dit systeem is dat je snel veel collega's leert kennen en je kennis en kunde met elkaar kunt delen. Daarnaast begeleid ik mijn mentor leerlingen in hun examenjaar. 

Als docent maatschappijwetenschappen bekijk en onderzoek ik de samenleving samen met de leerlingen. Dit proces aangaan met 15 - 18 jarigen is echt heel leuk. Zij hebben vaak hele andere ideeën over hoe de wereld eruit zou moeten zien, wat er nu goed gaat of juist helemaal fout. Ik leer veel van mijn leerlingen.

Daarnaast vind ik het een uitdaging om leerlingen bewust te maken van hun eigen socialisatieproces en de bubbel waarin ze (kunnen) zitten. Soms gebruik ik bewust wat controversiëlere onderwerpen om leerlingen aan het denken te zetten. Op ALASCA bestaan veel vernieuwende ideeën over hoe je met het onderwijs bezig kunt zijn. Ik vind het leuk om deze ideeën te vertalen naar de (les)praktijk.