Medewerkers
De leerlingen zijn goudeerlijk en stellen je de interessantste vragen.

Lotte Bulten, Docent VO

Mundus / AICS

Ik ben vier jaar in dienst bij Esprit Scholen en heb destijds bewust voor het Mundus College gekozen. Daarnaast werk ik als docent Nederland ook op de AICS, een van de internationale scholen van Esprit. Elke school van Esprit heeft echt zijn eigen karakter en onderwijsconcept en dat maakt Esprit erg aantrekkelijk.

Op het Mundus College ben ik mentor van een klas 5 (praktijkonderwijs) en geef de avo (algemeen vormend onderwijs) vakken. Ik geef Nederlands, rekenen, burgerschap en persoonsvorming en socialisatie. Omdat ik zoveel verschillende vakken geef, is geen enkel uur hetzelfde en zie ik diverse kanten van leerlingen. Naast deze vakken heb ik ook nog mentortaken zoals gesprekken voeren met leerlingen, ouders betrekken, overleggen met de zorgfunctionarissen en externe hulporganisaties.

Mundus is (als deel van Esprit Scholen) een school met veel verschillende soorten leerlingen, ze hebben diverse achtergronden en iedere leerling heeft zijn eigen dromen en ambities. Daarnaast zijn de leerlingen goudeerlijk en stellen ze je de interessantste vragen. Ik vind de afwisseling in mijn werk erg leuk.

Werken in het onderwijs houd je met beide benen op de grond omdat je situaties tegenkomt met leerlingen die je nog nooit heb meegemaakt, je weet wat er speelt in de maatschappij en helpt de leerlingen hiermee om te gaan. Dit geeft veel voldoening.